Brunssum 15 Sept. 2019

Brunssum 15 Sept. 2019

Live muziek verzorgd door DJ Ton van Hoorn

Al op zeer jonge leeftijd begon Ton van Hoorn op zijn slaapkamer met muziek te experimenteren met behulp van 2 draaitafels en een mengpaneeltje. Nog tijdens zijn middelbare schooltijd werd hij DJ in een discotheek en won hij 2x de regionale voorronde van de Limburgse DJ kampioenschappen.

Voor zijn radioprogramma’s bij het Belgische Radio Maaskant Centraal interviewde hij een keur aan nationale en internationale artiesten, waaronder Golden Earring, André van Duin en John Peel. Ook won hij playbackwedstrijden met een radiocollega met een geweldige parodie op Meat Loaf’s hit Paradise by the dashboard light.

Een platencontract volgde, 3 singles eveneens, en zo werd het schrijven, opnemen en produceren van muziek ontdekt. Er werd geïnvesteerd in apparatuur en een jaar later was de “Empty Room Studio” een feit.

In 2003 besteedde de KRO aandacht aan de carriére van Ton: in het programma “De soundtrack van mijn leven” verhaalde presentator Frits Spits over het muzikale leven van Ton van Hoorn; afgewisseld met muziek die voor hem belangrijk is geweest.